Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Torturi » Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză

Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză

Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru blat: 100 ml lapte, 200 g zahar, 50 g cacao, 250 g unt, 200 g faina, 3 oua, 1/2 lingurita praf de copt, 1 plic zahar vanilat.
Pentru crema: 500 g branza de vaci, 250 g ciocolata alba, 2 linguri zahar pudra, 100 g dulceata de visine, 2 linguri coniac sau lichior.
Pentru ornat: 300 ml frisca, 100 g ciocolata amaruie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Topesti untul, adaugi laptele si zaharul amestecat cu cacaua si dai compozitia in cateva clocote, cat sa se ingroase. O lasi sa se raceasca, apoi adaugi faina amestecata cu praful de copt, galbenusurile si la urma, albusurile batute spuma. Torni compozitia intr-o forma de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina si o coci la foc potrivit 35 de minute.
Amesteci branza de vaci cu zaharul, dulceata si coniacul. Separat topesti ciocolata pe baie de aburi cu 1 lingura de apa, o lasi sa se raceasca putin, apoi o adaugi in compozitia de branza si o omogenizezi.
Tai blatul in trei parti, intinzi intre ele toata crema, apoi imbraci tortul cu frisca batuta si-l decorezi cu ciocolata rasa si visine din dulceata. Il dai pentru o ora la rece, apoi il poti taia.
10.900 vizualizări
1.217 tipăriri
5 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
7. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
10. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
14. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
17. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
24. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
30. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.