Tort cu bezea şi smochine - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Torturi » Tort cu bezea şi smochine

Tort cu bezea şi smochine

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Porţii: 12

Ingrediente: 6 ouă, 300 g zahăr tos, 120 g făină, 1/2 linguriţă de praf de copt, 1 lămâie, 1 plic cremă de vanilie instant, 300 ml lapte dulce, 20 g unt, 200 g smochine, 2 pliculeţe cu zahăr vanilinat, mentă, fructe de sezon.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Crema de vanilie se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se acoperă cu folie de plastic şi se introduce la rece.

Cinci gălbenuşuri şi un ou întreg se mixează cu 100 g zahăr tos până când îşi dublează volumul. Se adaugă praful de copt, făina şi se amestecă. Compoziţia rezultată se toarnă într-o formă de tort unsă cu unt şi presărată cu făină.

Se introduce în cuptor şi se coace la foc mediu 20-30 min. Albuşurile se mixează cu zahărul vanilinat şi zahărul tos rămas până când rezultă o bezea tare.

Când blatul este gata, se scoate din cuptor, se pune deasupra crema, se aranjează felii de smochine şi se toarnă bezeaua.

Se reintroduce în cuptor încins pentru 20-30 min., cât să se usuce bezeaua şi să capete o culoare aurie.

Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit. Se introduce la rece pentru o oră, apoi se serveşte, alături de salată din fructe de sezon, amestecate cu mentă tocată şi suc de lămâie.
4.453 vizualizări
804 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.