Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tort cu bezea și smochine
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Porții: 12

Ingrediente: 6 ouă, 300 g zahăr tos, 120 g făină, 1/2 linguriță de praf de copt, 1 lămâie, 1 plic cremă de vanilie instant, 300 ml lapte dulce, 20 g unt, 200 g smochine, 2 pliculețe cu zahăr vanilinat, mentă, fructe de sezon.

Mod de preparare: Crema de vanilie se prepară conform instrucțiunilor de pe plic, se acoperă cu folie de plastic și se introduce la rece.

Cinci gălbenușuri și un ou întreg se mixează cu 100 g zahăr tos până când își dublează volumul. Se adaugă praful de copt, făina și se amestecă. Compoziția rezultată se toarnă într-o formă de tort unsă cu unt și presărată cu făină.

Se introduce în cuptor și se coace la foc mediu 20-30 min. Albușurile se mixează cu zahărul vanilinat și zahărul tos rămas până când rezultă o bezea tare.

Când blatul este gata, se scoate din cuptor, se pune deasupra crema, se aranjează felii de smochine și se toarnă bezeaua.

Se reintroduce în cuptor încins pentru 20-30 min., cât să se usuce bezeaua și să capete o culoare aurie.

Se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Se introduce la rece pentru o oră, apoi se servește, alături de salată din fructe de sezon, amestecate cu mentă tocată și suc de lămâie.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.