Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tartă cu zmeură
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porții: 12

Ingrediente: Pentru aluat: 200 g unt moale, 100 g zahar, 1 varf de cutit sare, 1/4 baton de vanilie (se despica pe lung si se rade miezul cu cutitul), 270 g faina, 30 g cacao.
Pentru umplutura: 90 g frisca nebatuta, 200 g ciocolata amaruie, 4 linguri alcool de fructe, 750 g zmeura, 1 lingura zahar pudra, 100 g stifturi de migdale, 250 g zahar tos.

Mod de preparare: Se framanta aluatul, se acopera cu o folie de plastic si se tine doua ore la rece. Pe planseta infainata se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se imbraca o forma (diametrul: 30 cm) cu pereti detasabili. Se inteapa aluatul pe fundul formei, se acopera cu hartie pentru copt si cu un strat de fasole sau mazare uscata si se coace 12-15 minute in cuptorul incins la 200 grade C. Se indeparteaza hartia si boabele, se mai da la cuptor 5-8 minute si se lasa sa se raceasca.
Se pune frisca pe foc si cand clocoteste, se topeste in ea ciocolata rupta bucatele. Se lasa sa se raceasca, se incorporeaza alcoolul de fructe, se amesteca si se toarna compozitia astfel obtinuta peste aluatul din tarta racit. Se mai tine o ora la frigider, dupa care se scoate tarta din forma si se presara peste stratul de crema zmeura si zaharul pudra.
Se tapeteaza o tava obisnuita cu hartie pentru copt, se pun pe ea stifturile de migdale si zaharul tos, se baga la cuptor si se caramelizeaza circa 8 minute la 220 grade C. Se lasa apoi sa se raceasca, se rup bucati si se infig in crema de jur imprejurul tartei.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.