Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tartă cu pere
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluatul: 150 g faina, 2 lingurite praf de copt, 125 g branza de vaci, 4 linguri de lapte, 4 linguri de ulei de floarea soarelui, 50 g zahar, un pachetel de zahar vanilat, sare, grasime pentru uns forma, faina pentru intins aluatul.
Umplutura: 500 g pere mai tari, 4 linguri suc de lamaie, 60 g gem de gutui.

Mod de preparare: Aluatul: toate ingredientele de mai sus se pun intr-un castron si se amesteca bine cu lingura, sau - si mai bine - cu mixerul, pana se obtine un aluat uniform si pufos. Se unge o forma rotunda (diametrul de 30 cm) cu unt. Se intinde aluatul pe tabla de prajituri, presarata cu faina, dandu-i-se o forma rotunda, cat fundul formei. Se pune in forma, netezindu-se cu palma ca sa fie uniform.
Umplutura: se curata perele, se taie pe lung in patru si li se scoate casuta cu samburi. Cele patru sferturi se mai taie o data in patru felii si se tavalesc imediat prin sucul de lamaie. Se asaza peste aluatul din forma, ca o rozeta. Se baga forma in cuptorul incins inainte, la treapta a III-a a aragazului. Se coace cam 35 de minute.
Separat, se incalzeste jeleul de gutui pe flacara mica, stropit cu putina apa si se intinde pe tarta. Se scoate prajitura din forma si se pune sa se raceasca pe un gratar.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.