Sărmăluţe de orez în foi de varză - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Sărmăluţe de orez în foi de varză

Sărmăluţe de orez în foi de varză

Ingrediente: 2,5 kg varză, 100 g ceapă, 200 g roşii, 200 g orez, boia, ardei gras, 200 g ulei, 50 g stafide, 200 g bulion, 2 g piper, sare, borş sau zeamă de varză.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Dacă se foloseşte varză dulce, aceasta se opăreşte mai întîi, apoi se aleg foile, iar restul se toacă în fidea foarte măruntă. Dacă se prepară cu varză acră, se spală mai întîi pentru a-i lua din acreală, se aleg foile, iar restul se toacă de asemenea în fidea foarte măruntă. Separat se toacă ceapa foarte mărunt şi jumătate din întreaga ei cantitate se prăjeşte în ulei bine încins. Cînd ceapa capătă culoarea galbenă, se adaugă orezul, care mai înainte a fost ales, spălat şi scurs de apă. Se lasă să se prăjească puţin. Se stinge cu bulion (jumătate din cantitatea prevăzută) şi cu zeamă de oase sau apă fierbinte, în cantitate de două ori mai mare decăt orezul. Se amestecă, se adaugă piper şi sare după gust şi după ce a dat în fiert se dă la cuptor, unde se lasă 20 min. Separat se rumeneşte în ulei restul de ceapă, se stinge cu restul de bulion şi cu apă, adăugându-se boia şi ardei gras. Se pune apoi şi varza tocată şi se lasă să fiarbă în clocote mici. Se scoate după 20 min. orezul din cuptor, se adaugă stafidele, se amestecă şi se formează sarmalele cu foile de varză alese mai înainte. Se aranjează pe fundul unei cratiţe un rănd de varză tocată, apoi de jur împrejur un rând de sarmale, iar la mijloc şi deasupra un rănd de varză tocată. Se acoperă cu un strat de roşii tăiate felii.La nevoie se umple cu apă sau cu zeamă de varză. După ce au dat în fiert, se pune cratiţa cu sarmale în cuptor, unde se lasă să fiarbă până când este gata varza. Dacă se foloseşte varză dulce, în loc de apă se umple cu zeamă de varză sau cu borş, sau se acreşte cu bulion de roşii.
4.280 vizualizări
531 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
14. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
15. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
16. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
18. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
21. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
22. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
25. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
27. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ochiuri româneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.