Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Sărmăluțe de orez în foi de varză
Rețetă de post (vegetariană)

Ingrediente: 2,5 kg varză, 100 g ceapă, 200 g roșii, 200 g orez, boia, ardei gras, 200 g ulei, 50 g stafide, 200 g bulion, 2 g piper, sare, borș sau zeamă de varză.

Mod de preparare: Dacă se folosește varză dulce, aceasta se opărește mai întîi, apoi se aleg foile, iar restul se toacă în fidea foarte măruntă. Dacă se prepară cu varză acră, se spală mai întîi pentru a-i lua din acreală, se aleg foile, iar restul se toacă de asemenea în fidea foarte măruntă. Separat se toacă ceapa foarte mărunt și jumătate din întreaga ei cantitate se prăjește în ulei bine încins. Cînd ceapa capătă culoarea galbenă, se adaugă orezul, care mai înainte a fost ales, spălat și scurs de apă. Se lasă să se prăjească puțin. Se stinge cu bulion (jumătate din cantitatea prevăzută) și cu zeamă de oase sau apă fierbinte, în cantitate de două ori mai mare decăt orezul. Se amestecă, se adaugă piper și sare după gust și după ce a dat în fiert se dă la cuptor, unde se lasă 20 min. Separat se rumenește în ulei restul de ceapă, se stinge cu restul de bulion și cu apă, adăugându-se boia și ardei gras. Se pune apoi și varza tocată și se lasă să fiarbă în clocote mici. Se scoate după 20 min. orezul din cuptor, se adaugă stafidele, se amestecă și se formează sarmalele cu foile de varză alese mai înainte. Se aranjează pe fundul unei cratițe un rănd de varză tocată, apoi de jur împrejur un rând de sarmale, iar la mijloc și deasupra un rănd de varză tocată. Se acoperă cu un strat de roșii tăiate felii.La nevoie se umple cu apă sau cu zeamă de varză. După ce au dat în fiert, se pune cratița cu sarmale în cuptor, unde se lasă să fiarbă până când este gata varza. Dacă se folosește varză dulce, în loc de apă se umple cu zeamă de varză sau cu borș, sau se acrește cu bulion de roșii.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.