Dios Pite - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Dios Pite

Dios Pite

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Pentru foi: 300 g făină, 200 g margarină, 3 linguri smântână, 1 ou, coajă de lămâie, 3 linguri zahăr pudră.
Pentru cremă: 7 gălbenuşuri, 7 albuşuri, 1/4 kg zahăr tos, 1/4 kg nucă măcinată, coajă de lamâie sau 1 pachet zahăr vanilat.

Mod de preparare: Foile: Se freacă margarina cu jumătate din cantitatea de făină (adică 150 g). Separat, se amestecă smântâna, oul, zahărul şi coajă de lămâie şi se încorporează în margarină cu făină, adăugându-se şi cele 150 g de făină rămase.

Se răstoarnă compoziţia pe planşetă şi se frământă un aluat potrivit (nu prea tare). Se împarte în două şi se întind două foi.

Crema: Se freacă spumă gălbenuşurile cu 2/3 din zahăr şi se bat albuşurile cu zahărul rămas. Se amestecă gălbenuşurile cu nuca, apoi se încorporează albuşurile bătute, amestecând uşor. Se adaugă coaja de lămâie (sau zahărul vanilat).

Se aşează prima foaie în tavă, se unge foaia cu crema şi apoi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se coace la foc potrivit.

Se scoate din cuptor şi, când s-a răcit puţin, se pudrează cu zahăr.
4.247 vizualizări
452 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Minipateuri cu crenvuşti (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
5. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Pastă de pate vegetal (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Gogoşi pripite dulci (Dulciuri > Gogoşi)
14. Şuncă cu pate în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Pate de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
18. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
21. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Pateuri umplute cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Gogoşi pripite (fără drojdie) (Dulciuri > Gogoşi)
25. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ouă umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Găluşte dospite cu magiun de prune (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ciuperci umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Pateuri cu carne de viţel (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.