Dios Pite - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Dios Pite

Dios Pite

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Pentru foi: 300 g făină, 200 g margarină, 3 linguri smântână, 1 ou, coajă de lămâie, 3 linguri zahăr pudră.
Pentru cremă: 7 gălbenuşuri, 7 albuşuri, 1/4 kg zahăr tos, 1/4 kg nucă măcinată, coajă de lamâie sau 1 pachet zahăr vanilat.

Mod de preparare: Foile: Se freacă margarina cu jumătate din cantitatea de făină (adică 150 g). Separat, se amestecă smântâna, oul, zahărul şi coajă de lămâie şi se încorporează în margarină cu făină, adăugându-se şi cele 150 g de făină rămase.

Se răstoarnă compoziţia pe planşetă şi se frământă un aluat potrivit (nu prea tare). Se împarte în două şi se întind două foi.

Crema: Se freacă spumă gălbenuşurile cu 2/3 din zahăr şi se bat albuşurile cu zahărul rămas. Se amestecă gălbenuşurile cu nuca, apoi se încorporează albuşurile bătute, amestecând uşor. Se adaugă coaja de lămâie (sau zahărul vanilat).

Se aşează prima foaie în tavă, se unge foaia cu crema şi apoi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se coace la foc potrivit.

Se scoate din cuptor şi, când s-a răcit puţin, se pudrează cu zahăr.
6.622 vizualizări
1.105 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Pate de ficat cu salată (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
4. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
5. Pate rapid de somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Pateuri cu carne de viţel (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Găluşte dospite cu magiun de prune (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Pate de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Pate de somon cu hrean (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
13. Pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Pateuri hamburgheze (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Gogoşi pripite dulci (Dulciuri > Gogoşi)
19. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Ouă umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Pateuri cu şuncă şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Pateuri cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Ficăţei de pasăre pate (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.