Dios Pite - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Dios Pite

Dios Pite

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Pentru foi: 300 g făină, 200 g margarină, 3 linguri smântână, 1 ou, coajă de lămâie, 3 linguri zahăr pudră.
Pentru cremă: 7 gălbenuşuri, 7 albuşuri, 1/4 kg zahăr tos, 1/4 kg nucă măcinată, coajă de lamâie sau 1 pachet zahăr vanilat.

Mod de preparare: Foile: Se freacă margarina cu jumătate din cantitatea de făină (adică 150 g). Separat, se amestecă smântâna, oul, zahărul şi coajă de lămâie şi se încorporează în margarină cu făină, adăugându-se şi cele 150 g de făină rămase.

Se răstoarnă compoziţia pe planşetă şi se frământă un aluat potrivit (nu prea tare). Se împarte în două şi se întind două foi.

Crema: Se freacă spumă gălbenuşurile cu 2/3 din zahăr şi se bat albuşurile cu zahărul rămas. Se amestecă gălbenuşurile cu nuca, apoi se încorporează albuşurile bătute, amestecând uşor. Se adaugă coaja de lămâie (sau zahărul vanilat).

Se aşează prima foaie în tavă, se unge foaia cu crema şi apoi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se coace la foc potrivit.

Se scoate din cuptor şi, când s-a răcit puţin, se pudrează cu zahăr.
4.869 vizualizări
626 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pate de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Pate ţărănesc de porc cu praz (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Pateuri hamburgheze (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
5. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Ciuperci umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Pateuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Pateuri cu şuncă şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Pate de somon cu hrean (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Ficăţei de pasăre pate (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
20. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Găluşte dospite cu magiun de prune (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Pateuri aperitiv (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Gogoşi pripite (fără drojdie) (Dulciuri > Gogoşi)
27. Şuncă cu pate în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Pateuri cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Pastă de pate vegetal (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.