Dios Pite - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Dios Pite

Dios Pite

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Pentru foi: 300 g făină, 200 g margarină, 3 linguri smântână, 1 ou, coajă de lămâie, 3 linguri zahăr pudră.
Pentru cremă: 7 gălbenuşuri, 7 albuşuri, 1/4 kg zahăr tos, 1/4 kg nucă măcinată, coajă de lamâie sau 1 pachet zahăr vanilat.

Mod de preparare: Foile: Se freacă margarina cu jumătate din cantitatea de făină (adică 150 g). Separat, se amestecă smântâna, oul, zahărul şi coajă de lămâie şi se încorporează în margarină cu făină, adăugându-se şi cele 150 g de făină rămase.

Se răstoarnă compoziţia pe planşetă şi se frământă un aluat potrivit (nu prea tare). Se împarte în două şi se întind două foi.

Crema: Se freacă spumă gălbenuşurile cu 2/3 din zahăr şi se bat albuşurile cu zahărul rămas. Se amestecă gălbenuşurile cu nuca, apoi se încorporează albuşurile bătute, amestecând uşor. Se adaugă coaja de lămâie (sau zahărul vanilat).

Se aşează prima foaie în tavă, se unge foaia cu crema şi apoi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se coace la foc potrivit.

Se scoate din cuptor şi, când s-a răcit puţin, se pudrează cu zahăr.
6.710 vizualizări
1.123 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Pateuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Pate rapid de somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Pate de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Pateuri umplute cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Şuncă cu pate în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Pastă de pate vegetal (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Ficăţei de pasăre pate (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Pate de somon cu hrean (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Ouă umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
20. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Pate de ficat cu salată (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
23. Pate ţărănesc de porc cu praz (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
26. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Pateuri cu carne de viţel (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Gogoşi pripite dulci (Dulciuri > Gogoşi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.