Dios Pite - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Dios Pite

Dios Pite

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Pentru foi: 300 g făină, 200 g margarină, 3 linguri smântână, 1 ou, coajă de lămâie, 3 linguri zahăr pudră.
Pentru cremă: 7 gălbenuşuri, 7 albuşuri, 1/4 kg zahăr tos, 1/4 kg nucă măcinată, coajă de lamâie sau 1 pachet zahăr vanilat.

Mod de preparare: Foile: Se freacă margarina cu jumătate din cantitatea de făină (adică 150 g). Separat, se amestecă smântâna, oul, zahărul şi coajă de lămâie şi se încorporează în margarină cu făină, adăugându-se şi cele 150 g de făină rămase.

Se răstoarnă compoziţia pe planşetă şi se frământă un aluat potrivit (nu prea tare). Se împarte în două şi se întind două foi.

Crema: Se freacă spumă gălbenuşurile cu 2/3 din zahăr şi se bat albuşurile cu zahărul rămas. Se amestecă gălbenuşurile cu nuca, apoi se încorporează albuşurile bătute, amestecând uşor. Se adaugă coaja de lămâie (sau zahărul vanilat).

Se aşează prima foaie în tavă, se unge foaia cu crema şi apoi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se coace la foc potrivit.

Se scoate din cuptor şi, când s-a răcit puţin, se pudrează cu zahăr.
6.293 vizualizări
1.004 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Gogoşi pripite (fără drojdie) (Dulciuri > Gogoşi)
3. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ficăţei de pasăre pate (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Şuncă cu pate în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
14. Ouă umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Gogoşi pripite dulci (Dulciuri > Gogoşi)
16. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Minipateuri cu crenvuşti (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Pate ţărănesc de porc cu praz (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Pateuri aperitiv (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
23. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Pate de somon cu hrean (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Pate rapid de somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.