Dios Pite - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Dios Pite

Dios Pite

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Pentru foi: 300 g făină, 200 g margarină, 3 linguri smântână, 1 ou, coajă de lămâie, 3 linguri zahăr pudră.
Pentru cremă: 7 gălbenuşuri, 7 albuşuri, 1/4 kg zahăr tos, 1/4 kg nucă măcinată, coajă de lamâie sau 1 pachet zahăr vanilat.

Mod de preparare: Foile: Se freacă margarina cu jumătate din cantitatea de făină (adică 150 g). Separat, se amestecă smântâna, oul, zahărul şi coajă de lămâie şi se încorporează în margarină cu făină, adăugându-se şi cele 150 g de făină rămase.

Se răstoarnă compoziţia pe planşetă şi se frământă un aluat potrivit (nu prea tare). Se împarte în două şi se întind două foi.

Crema: Se freacă spumă gălbenuşurile cu 2/3 din zahăr şi se bat albuşurile cu zahărul rămas. Se amestecă gălbenuşurile cu nuca, apoi se încorporează albuşurile bătute, amestecând uşor. Se adaugă coaja de lămâie (sau zahărul vanilat).

Se aşează prima foaie în tavă, se unge foaia cu crema şi apoi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se coace la foc potrivit.

Se scoate din cuptor şi, când s-a răcit puţin, se pudrează cu zahăr.
4.783 vizualizări
596 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pate rapid de somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Şuncă cu pate în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Găluşte dospite cu magiun de prune (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Pateuri aperitiv (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
11. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
12. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
13. Gogoşi pripite dulci (Dulciuri > Gogoşi)
14. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Pateuri umplute cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Minipateuri cu crenvuşti (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Pateuri hamburgheze (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Pateuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Ouă umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Gogoşi pripite (fără drojdie) (Dulciuri > Gogoşi)
24. Pate de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
26. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Pastă de pate vegetal (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.