Dios Pite - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Dios Pite

Dios Pite

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Pentru foi: 300 g făină, 200 g margarină, 3 linguri smântână, 1 ou, coajă de lămâie, 3 linguri zahăr pudră.
Pentru cremă: 7 gălbenuşuri, 7 albuşuri, 1/4 kg zahăr tos, 1/4 kg nucă măcinată, coajă de lamâie sau 1 pachet zahăr vanilat.

Mod de preparare: Foile: Se freacă margarina cu jumătate din cantitatea de făină (adică 150 g). Separat, se amestecă smântâna, oul, zahărul şi coajă de lămâie şi se încorporează în margarină cu făină, adăugându-se şi cele 150 g de făină rămase.

Se răstoarnă compoziţia pe planşetă şi se frământă un aluat potrivit (nu prea tare). Se împarte în două şi se întind două foi.

Crema: Se freacă spumă gălbenuşurile cu 2/3 din zahăr şi se bat albuşurile cu zahărul rămas. Se amestecă gălbenuşurile cu nuca, apoi se încorporează albuşurile bătute, amestecând uşor. Se adaugă coaja de lămâie (sau zahărul vanilat).

Se aşează prima foaie în tavă, se unge foaia cu crema şi apoi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se coace la foc potrivit.

Se scoate din cuptor şi, când s-a răcit puţin, se pudrează cu zahăr.
4.358 vizualizări
476 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Minipateuri cu crenvuşti (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
6. Pateuri cu şuncă şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Pate ţărănesc de porc cu praz (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ciuperci umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Pate de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Pateuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Ficăţei de pasăre pate (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Pateuri cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
18. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Pastă de pate vegetal (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Pateuri aperitiv (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Pateuri hamburgheze (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Pateuri umplute cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Pate de ficat cu salată (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.