Dios Pite - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Dios Pite

Dios Pite

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Pentru foi: 300 g făină, 200 g margarină, 3 linguri smântână, 1 ou, coajă de lămâie, 3 linguri zahăr pudră.
Pentru cremă: 7 gălbenuşuri, 7 albuşuri, 1/4 kg zahăr tos, 1/4 kg nucă măcinată, coajă de lamâie sau 1 pachet zahăr vanilat.

Mod de preparare: Foile: Se freacă margarina cu jumătate din cantitatea de făină (adică 150 g). Separat, se amestecă smântâna, oul, zahărul şi coajă de lămâie şi se încorporează în margarină cu făină, adăugându-se şi cele 150 g de făină rămase.

Se răstoarnă compoziţia pe planşetă şi se frământă un aluat potrivit (nu prea tare). Se împarte în două şi se întind două foi.

Crema: Se freacă spumă gălbenuşurile cu 2/3 din zahăr şi se bat albuşurile cu zahărul rămas. Se amestecă gălbenuşurile cu nuca, apoi se încorporează albuşurile bătute, amestecând uşor. Se adaugă coaja de lămâie (sau zahărul vanilat).

Se aşează prima foaie în tavă, se unge foaia cu crema şi apoi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se coace la foc potrivit.

Se scoate din cuptor şi, când s-a răcit puţin, se pudrează cu zahăr.
4.167 vizualizări
438 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pate ţărănesc de porc cu praz (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Minipateuri cu crenvuşti (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Şuncă cu pate în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Pateuri cu carne de viţel (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Ouă umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
8. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Pate de somon cu hrean (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Gogoşi pripite (fără drojdie) (Dulciuri > Gogoşi)
12. Pateuri cu şuncă şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Pate de ficat cu salată (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Ciuperci umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
23. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Găluşte dospite cu magiun de prune (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Gogoşi pripite dulci (Dulciuri > Gogoşi)
27. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Pate rapid de somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.