Dios Pite - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Dios Pite

Dios Pite

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Pentru foi: 300 g făină, 200 g margarină, 3 linguri smântână, 1 ou, coajă de lămâie, 3 linguri zahăr pudră.
Pentru cremă: 7 gălbenuşuri, 7 albuşuri, 1/4 kg zahăr tos, 1/4 kg nucă măcinată, coajă de lamâie sau 1 pachet zahăr vanilat.

Mod de preparare: Foile: Se freacă margarina cu jumătate din cantitatea de făină (adică 150 g). Separat, se amestecă smântâna, oul, zahărul şi coajă de lămâie şi se încorporează în margarină cu făină, adăugându-se şi cele 150 g de făină rămase.

Se răstoarnă compoziţia pe planşetă şi se frământă un aluat potrivit (nu prea tare). Se împarte în două şi se întind două foi.

Crema: Se freacă spumă gălbenuşurile cu 2/3 din zahăr şi se bat albuşurile cu zahărul rămas. Se amestecă gălbenuşurile cu nuca, apoi se încorporează albuşurile bătute, amestecând uşor. Se adaugă coaja de lămâie (sau zahărul vanilat).

Se aşează prima foaie în tavă, se unge foaia cu crema şi apoi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se coace la foc potrivit.

Se scoate din cuptor şi, când s-a răcit puţin, se pudrează cu zahăr.
6.748 vizualizări
1.130 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Pateuri aperitiv (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
5. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Şuncă cu pate în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ciuperci umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Pate de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Gogoşi pripite dulci (Dulciuri > Gogoşi)
14. Pastă de pate vegetal (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Ficăţei de pasăre pate (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Pateuri cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
22. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
23. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Pateuri cu carne de viţel (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
28. Pateuri hamburgheze (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Pateuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.