Pate de ficat - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Pate de ficat

Pate de ficat

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg ficat de vitel sau vaca, 100 g slanina, 100 g unt proaspat, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, foi dafin, boabe de ienibahar.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ficatul se spala, se curata de pielita si de canalele biliare si se taie bucatele mici. De asemenea morcovul, patrunjelul si ceapa curatate se taie in felii subtiri. Toate acestea se prajesc pina sint gata, impreuna cu slanina taiata bucatele, cu foaie de dafin si citeva boabe de ienibahar. Dupa aceea se dau de 2-3 ori prin masina de tocat (se mai poate trece suplimentar si prin sita). Este foarte important ca ficatul sa nu fie prea tare prajit, altfel pateul nu va fi ca o pasta care se topeste in gura. Ficatul tocat se pune intr-o cratita, se adauga sare si piper dupa gust si se freaca cu o lingura de lemn, adaugind treptat unt proaspat. Pateul astfel preparat se asaza intr-un vas de sticla sau portelan si se lasa sa se raceasca.
Pateul se serveste ca aperitiv, garnisit cu oua fierte, sau se foloseste pentru ungerea sandvisurilor.
1.994 vizualizări
393 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
6. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Pârjoale de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Spumă de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Ficăţei cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Supă de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
18. Ficat cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Pate rapid de somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Ouă umplute cu ficat de gâscă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Pate imitat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Gogoşi pripite dulci (Dulciuri > Gogoşi)
23. Gogoşi pripite (fără drojdie) (Dulciuri > Gogoşi)
24. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
25. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Ficat de gâscă prăjit (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Mâncare de ficăţei cu broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.