Pate de ficat cu salată - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Pate de ficat cu salată

Pate de ficat cu salată

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Pateul: 250 g ficatei de pui, 1 catel de usturoi, 3 cepe mici, 1/2 legatura cimbru, 100 g unt, sare, piper, 3 linguri suc de mere.
Salata: 2 capatani de salata verde.
Sosul - 2-3 linguri otet, 1 lingura vin dulce, 2 lingurite mustar (dulce), 4-6 linguri ulei de masline, o bagheta (franzela).
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Pateul: se spala ficatul si se taie cubulete. Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se incinge untul si se prajesc la foc mijlociu, circa 5 minute, ficatul, ceapa, usturoiul si o lingura de frunzulite de cimbru. Se adauga sare, piper si sucul de mere. Se amesteca bine cu mixerul sau se preseaza cu furculita, pana ce devin ca o crema, se mai gusta o data de sare si piper, apoi pateul se pune la rece peste noapte.
Salata: se spala frunzele, se zvanta, se taie fasii mai mari (sau se rup) si se aseaza pe un platou.
Sosul: se amesteca otetul, vinul, mustarul, sarea si piperul, dupa care se incorporeaza uleiul, batand cu o furculita sau cu telul. Sosul astfel obtinut se toarna peste salata, inainte de a o servi. Se taie bagheta felii, se baga putin la cuptor sa se incalzeasca si se unge fiecare felie cu pate de ficat. Feliile unse se orneaza cu cate-o crenguta de cimbru, se presara deasupra piper (macinat mare) si se servesc impreuna cu salata.
2.100 vizualizări
684 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
4. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
7. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
9. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
10. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
12. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
19. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Pârjoale de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată boeuf dietetică (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Salată de creier imitaţie de icre negre (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.