http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Pate de ficat cu salată

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Pateul: 250 g ficatei de pui, 1 catel de usturoi, 3 cepe mici, 1/2 legatura cimbru, 100 g unt, sare, piper, 3 linguri suc de mere.
Salata: 2 capatani de salata verde.
Sosul - 2-3 linguri otet, 1 lingura vin dulce, 2 lingurite mustar (dulce), 4-6 linguri ulei de masline, o bagheta (franzela).

Mod de preparare: Pateul: se spala ficatul si se taie cubulete. Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se incinge untul si se prajesc la foc mijlociu, circa 5 minute, ficatul, ceapa, usturoiul si o lingura de frunzulite de cimbru. Se adauga sare, piper si sucul de mere. Se amesteca bine cu mixerul sau se preseaza cu furculita, pana ce devin ca o crema, se mai gusta o data de sare si piper, apoi pateul se pune la rece peste noapte.
Salata: se spala frunzele, se zvanta, se taie fasii mai mari (sau se rup) si se aseaza pe un platou.
Sosul: se amesteca otetul, vinul, mustarul, sarea si piperul, dupa care se incorporeaza uleiul, batand cu o furculita sau cu telul. Sosul astfel obtinut se toarna peste salata, inainte de a o servi. Se taie bagheta felii, se baga putin la cuptor sa se incalzeasca si se unge fiecare felie cu pate de ficat. Feliile unse se orneaza cu cate-o crenguta de cimbru, se presara deasupra piper (macinat mare) si se servesc impreuna cu salata.