Dios Pite 
    
    Rețetă tradițională din Ungaria 
    
    Rețetă ovo-lacto-vegetariană 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 1 h 
    
  
    
    Complexitate: medie
    
  
    
    Porții: 8
    
  
    
     
    Ingrediente: Pentru foi: 300 g făină, 200 g margarină, 3 linguri smântână, 1 ou, coajă de lămâie, 3 linguri zahăr pudră. 
Pentru cremă: 7 gălbenușuri, 7 albușuri, 1/4 kg zahăr tos, 1/4 kg nucă măcinată, coajă de lamâie sau 1 pachet zahăr vanilat.
    
  Mod de preparare: Foile: Se freacă margarina cu jumătate din cantitatea de făină (adică 150 g). Separat, se amestecă smântâna, oul, zahărul și coajă de lămâie și se încorporează în margarină cu făină, adăugându-se și cele 150 g de făină rămase. 
 
Se răstoarnă compoziția pe planșetă și se frământă un aluat potrivit (nu prea tare). Se împarte în două și se întind două foi. 
 
Crema: Se freacă spumă gălbenușurile cu 2/3 din zahăr și se bat albușurile cu zahărul rămas. Se amestecă gălbenușurile cu nuca, apoi se încorporează albușurile bătute, amestecând ușor. Se adaugă coaja de lămâie (sau zahărul vanilat). 
 
Se așează prima foaie în tavă, se unge foaia cu crema și apoi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se coace la foc potrivit. 
 
Se scoate din cuptor și, când s-a răcit puțin, se pudrează cu zahăr.
     
     |