Pateuri cu salam - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Pateuri cu salam

Pateuri cu salam

Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 300 g făină, 20 g drojdie, 1/8 l lapte, 30 g unt, 2-3 gălbenuşuri, 1/2 linguriţă sare, susan.
Umplutura: 1 ceapă, 1 kg ardei graşi, 200 g salam, 3 măsline verzi umplute cu ardei, 1 gălbenuş.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Făina se cerne, se face o adîncitură la mijloc, în care se pune drojdia dizolvată în lapte. Se adună făina de pe margini, se acoperă şi se lasă să crească 15 minute.
Între timp, se topeşte untul, se amestecă cu 1 gălbenuş şi sarea şi se încorporează în făină. Se frămîntă aluatul pînă se dezlipeşte de pe mîini. Se acoperă şi se lasă să dospească 20-25 minute, pînă îşi dublează volumul.
Între timp, ceapa şi ardeiul se curăţă, ceapa se toacă, ardeiul şi salamul se taie cubuleţe. Se amestecă toate cu măslinele tăiate felii, gălbenuşul şi sare după gust.
Aluatul se întinde într-o foaie groasă de 2 mm şi se lasă să crească cca 10 minute. Se taie apoi pe lung în benzi de cca 12 cm lăţime, care, la rîndul lor, se taie în dreptunghiuri late de 7 cm. Pe mijloc se pune cîte 1 linguriţă de umplutură, iar marginile se ung cu gălbenuş bătut. Se împăturesc dreptunghiurile şi se presează marginile cu o furculiţă, pentru a nu se dezlipi. Se ung cu gălbenuş bătut, se presară cu susan, se pun în tavă şi se mai lasă să crească cca 10 minute. Se coc în cuptorul încins 10-15 minute.
4.742 vizualizări
913 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Salam dietetic (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
7. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
8. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ştrudel cu varză dulce şi salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Brioşe cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Minipateuri cu crenvuşti (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Drob cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pateuri hamburgheze (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salam unguresc (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Pateuri cu carne de viţel (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Omletă cu ceapă şi salam (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Pateuri aperitiv (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Pateuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Pateuri umplute cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Galete de mălai cu salam (Mâncăruri > Preparate din mălai)
24. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salam de biscuiţi cu cafea (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
26. Salam de biscuiţi (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
27. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
28. Salam din prune uscate (Dulciuri > Creme)
29. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.