http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Pateuri cu salam

Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 300 g făină, 20 g drojdie, 1/8 l lapte, 30 g unt, 2-3 gălbenuşuri, 1/2 linguriţă sare, susan.
Umplutura: 1 ceapă, 1 kg ardei graşi, 200 g salam, 3 măsline verzi umplute cu ardei, 1 gălbenuş.

Mod de preparare: Făina se cerne, se face o adîncitură la mijloc, în care se pune drojdia dizolvată în lapte. Se adună făina de pe margini, se acoperă şi se lasă să crească 15 minute.
Între timp, se topeşte untul, se amestecă cu 1 gălbenuş şi sarea şi se încorporează în făină. Se frămîntă aluatul pînă se dezlipeşte de pe mîini. Se acoperă şi se lasă să dospească 20-25 minute, pînă îşi dublează volumul.
Între timp, ceapa şi ardeiul se curăţă, ceapa se toacă, ardeiul şi salamul se taie cubuleţe. Se amestecă toate cu măslinele tăiate felii, gălbenuşul şi sare după gust.
Aluatul se întinde într-o foaie groasă de 2 mm şi se lasă să crească cca 10 minute. Se taie apoi pe lung în benzi de cca 12 cm lăţime, care, la rîndul lor, se taie în dreptunghiuri late de 7 cm. Pe mijloc se pune cîte 1 linguriţă de umplutură, iar marginile se ung cu gălbenuş bătut. Se împăturesc dreptunghiurile şi se presează marginile cu o furculiţă, pentru a nu se dezlipi. Se ung cu gălbenuş bătut, se presară cu susan, se pun în tavă şi se mai lasă să crească cca 10 minute. Se coc în cuptorul încins 10-15 minute.