Ştrudel cu varză dulce şi salam - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Ştrudel cu varză dulce şi salam

Ştrudel cu varză dulce şi salam

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 10

Ingrediente: Pentru aluat: 250 g faina, 4 linguri ulei, 1 lingurita sare.
Pentru umplutura: 1 varza mica (circa 600 g), 100 g ciuperci, 2 linguri ulei, 100 g branza de vaci (neteda), 50 g frisca, 2 galbenusuri, 1 lingurita piper macinat (mare), 90 g salam uscat (taiat felii foarte subtiri), 30 g unt topit pentru uns, faina pentru intins aluatul.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Aluatul: Se framanta faina cu 1/8 l de apa calduta, 3 linguri de ulei si sare - mai intai cu mixerul, apoi cu mana -, pana ce se obtine un aluat elastic. Se formeaza o bila si se unge cu uleiul ramas. Se inveleste in folie de plastic si se lasa sa se odihneasca peste noapte, la temperatura camerei.
Umplutura: Se indeparteaza foile exterioare, se taie varza mai intai in 4, se scoate cotorul si se taie din nou fasii subtiri (rezulta cam 450 g). Ciupercile se curata si se taie feliute. Se caleste varza taiata in uleiul incins pana ce se inmoaie si devine sticloasa, se adauga ciupercile, se dunstuiesc si ele putin, se sareaza si se lasa sa se raceasca intr-o strecuratoare. Se amesteca branza cu frisca nebatuta si cu galbenusurile si se gusta de sare.
Se intinde aluatul pe un stergar infainat. Se trage in toate directiile peste dosul palmelor, pana ce se obtine o foaie subtire, si se taie marginile in asa fel incat sa ramana un dreptunghi de dimensiunea tavii. Se amesteca varza racita cu sosul de branza si se intinde compozitia pe toata foaia de aluat, lasand o margine de 5 cm. Se aseaza peste varza feliile de salam, se presara piper, se pliaza marginile laterale si se ruleaza strudelul (nu prea strans) cu ajutorul stergarului.
Se pune pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si se coace circa 15 minute in cuptorul incins la 220 grade C. Se reduce apoi temperatura la 170 grade C si se lasa inca 15-20 de minute sa se rumeneasca. Fierbinte, se unge cu untul topit, se taie felii si se serveste cu sos de rosii sau cu smantana amestecata cu sare si chimen.
3.041 vizualizări
471 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.