Pate ţărănesc de porc cu praz - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Pate ţărănesc de porc cu praz

Pate ţărănesc de porc cu praz

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g pulpa de porc, 500 g rasol de porc fara os, 400 g praz, 50 g unt, 2 catei de usturoi, 150 g costita afumata, 2 felii subtiri de bacon, 1 lingurita cimbru uscat sfarâmat, 2 foi de dafin, 1 jumatate de lingurita chimen macinat, 1 vârf de cutit nucsoara macinata, 2 linguri pesmet, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Curata prazul, spala-l si taie-l in rondele. Topeste untul intr-o tigaie si cĺnd acesta este incins pune in tigaie prazul si caleste-l la foc mic circa 10 minute, amestecând din când in cĺnd. Adauga apoi usturoiul, tocat marunt si caleste in continuare inca 10 minute. Curata carnea de pielite, tendoane si eventualele parti grase si da-o de doua ori prin masina de tocat. Taie costita afumata in cubulete si amestec-o bine cu carnea tocata. Adauga prazul calit, cimbrul, chimenul si nucsoara. Potriveste de sare si piper si omogenizeaza bine amestecul. Unge un vas de ceramica termorezistent cu unt, tapeteaza-l cu pesmet si pune in acesta amestecul de carne si celelalte ingrediente. Preseza bine, astfel incĺt amestecul sa ajunga in toate colturile vasului si sa fie bine tasat. Deasupra pune cele trei felii de bacon si intre acestea pune foile de dafin. Acopera vasul cu folie de aluminiu, pune-l intr-o tava mai mare si mai adĺnca in care ai pus apa fiarta cam de doua degete. Pune tava in cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 75 de minute. Dupa acest timp scoate vasul cu pateul de porc din tava cu apa, ia folia de aluminiu de deasupra, scurge surplusul de zeama din vas si pune din nou pateul la cuptor, pe pozitia cea mai de sus, la foc mare, pentru inca 10-15 minute. Scoate pateul din cuptor, lasa-l sa se raceasca cel putin 4 ore intr-un loc racoros, dupa care-l poti taia in felii. Serveste feliile de pateu cu castraveti murati, pĺine prajita si mustar.
3.072 vizualizări
479 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
4. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Piftie de porc (răcitură) (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Supă franţuzească cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de praz cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
22. Friptură de porc cu cireşe (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de oase de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Cotlet de porc cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.