Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu legume » Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac

Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac

Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 700 g carne de porc tocată, 500 g cârnaţi de casă afumaţi, 2 kg varză acră, 150 g orez, 2 cepe, 1-2 morcovi, 2-3 roşii, 100 g ketchup de roşii şi ardei roşii, 100 ml bulion, 2 ardei graşi sau gogoşari, 2 cuburi/linguriţe concentrat costiţă afumată/ciuperci, 20 ml ulei, 1 legătură mărar şi pătrunjel, 7-8 foi de dafin, sare, piper, paprika, cimbru, 1/2 dovleac de plăcintă.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Curăţaţi, tocaţi şi căliţi în ulei cepele cu morcovul ras, adăugaţi ketchup, concentratul şi orezul şi lăsaţi până scade zeama. Amestecaţi cu carnea tocată, verdeaţa tocată şi potriviţi gustul de sare, piper, cimbru, paprika.

Tăiaţi frunzele de varză acră în bucăţi potrivite. Începeţi să înfăşuraţi sărmăluţele. Scobiţi dovleacul de miez, lăsaţi doar 1 cm de coajă, umpleţi-l cu sărmăluţe, aşezaţi-l în mijlocul unui vas termorezistent (sau o cratiţă mai mare), iar de jur împrejur aşezaţi radial celelalte sarmale. Tăiaţi cârnaţii felii mai grosuţe şi aşezaţi-le pe marginea vasului şi peste sarmalele din dovleac.

Decoraţi radial cu fâşii de ardei gras (gogoşar), turnaţi bulionul şi apa până acoperă sărmăluţele, presăraţi cu cimbru, adăugaţi foile de dafin şi verdeaţa, apoi daţi vasul la cuptor, la foc potrivit, cam 90 min. Trebuie să aveţi grijă să nu scadă prea mult zeama, eventual completaţi cu puţină zeamă de varză şi mai lăsaţi circa 20 min. până se rumenesc frumos.

Scoateţi pe un platou dovleacul umplut cu sărmăluţe şi aşezaţi lângă el mai multe sarmale, felii de cârnaţi, varză. Decoraţi cu verdeaţă.

Pe farfurii puneţi câte 2-3 sarmale, garnisiţi cu fâşii de ardei gras (gogoşar) şi verdeaţă. Se poate servi cu smântână şi mămăliguţă.
4.786 vizualizări
372 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Dovleac prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
10. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
15. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
18. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
19. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
20. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
21. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
22. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
24. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
26. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
27. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
28. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
29. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.