Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Sarmale cu carne de porc și varză acră în dovleac

Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porții: 4

Ingrediente: 700 g carne de porc tocată, 500 g cârnați de casă afumați, 2 kg varză acră, 150 g orez, 2 cepe, 1-2 morcovi, 2-3 roșii, 100 g ketchup de roșii și ardei roșii, 100 ml bulion, 2 ardei grași sau gogoșari, 2 cuburi/lingurițe concentrat costiță afumată/ciuperci, 20 ml ulei, 1 legătură mărar și pătrunjel, 7-8 foi de dafin, sare, piper, paprika, cimbru, 1/2 dovleac de plăcintă.

Mod de preparare: Curățați, tocați și căliți în ulei cepele cu morcovul ras, adăugați ketchup, concentratul și orezul și lăsați până scade zeama. Amestecați cu carnea tocată, verdeața tocată și potriviți gustul de sare, piper, cimbru, paprika.

Tăiați frunzele de varză acră în bucăți potrivite. Începeți să înfășurați sărmăluțele. Scobiți dovleacul de miez, lăsați doar 1 cm de coajă, umpleți-l cu sărmăluțe, așezați-l în mijlocul unui vas termorezistent (sau o cratiță mai mare), iar de jur împrejur așezați radial celelalte sarmale. Tăiați cârnații felii mai grosuțe și așezați-le pe marginea vasului și peste sarmalele din dovleac.

Decorați radial cu fâșii de ardei gras (gogoșar), turnați bulionul și apa până acoperă sărmăluțele, presărați cu cimbru, adăugați foile de dafin și verdeața, apoi dați vasul la cuptor, la foc potrivit, cam 90 min. Trebuie să aveți grijă să nu scadă prea mult zeama, eventual completați cu puțină zeamă de varză și mai lăsați circa 20 min. până se rumenesc frumos.

Scoateți pe un platou dovleacul umplut cu sărmăluțe și așezați lângă el mai multe sarmale, felii de cârnați, varză. Decorați cu verdeață.

Pe farfurii puneți câte 2-3 sarmale, garnisiți cu fâșii de ardei gras (gogoșar) și verdeață. Se poate servi cu smântână și mămăliguță.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.