Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu organe » Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II)

Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II)

Ingrediente: 300-400 g ficat, 100 g unt, 100 g franzelă, 200 ml smîntînă groasă dulce, 4 ouă, o ceapă mare (150 g), 30 ml rom sau coniac, condimente de pasteta, o linguriţă cu vîrf sare fină.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ficatul crud se trece prin maşina de tocat, împreună cu franzela înmuiată în apă sau lapte şi nestoarsă şi cu ceapa călită un minut în tot untul. La tocătură se adaugă gălbenuşurile, smîntîna, condimentele, sarea şi romul sau coniacul. Albuşurile se bat spumă, se amestecă cu compoziţia usor, prin răsturnare, şi apoi se deşartă în forma lungă şi îngustă, bine unsă cu unt solid. Se umple numai 2/3 din formă, ca pasteta să aibă loc să crească. Forma se introduce în cuptorul bine încins, neacoperită, în tavă cu apă fierbinte, dată din timp la cuptor. Se lasă să se coacă circa o oră. Daca pasteta se rumeneşte prea mult, după 30 minute se reduce focul. Cînd este gata, se lasă să se răcească în formă, apoi se trece cu cuţitul pe margini, se acoperă cu platoul de servit şi apoi se răstoarnă.
2.056 vizualizări
702 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
8. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
11. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
12. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Pârjoale de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
29. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Spumă de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.