Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Pasteta din ficat de pasăre sau vițel (II)

Ingrediente: 300-400 g ficat, 100 g unt, 100 g franzelă, 200 ml smîntînă groasă dulce, 4 ouă, o ceapă mare (150 g), 30 ml rom sau coniac, condimente de pasteta, o linguriță cu vîrf sare fină.

Mod de preparare: Ficatul crud se trece prin mașina de tocat, împreună cu franzela înmuiată în apă sau lapte și nestoarsă și cu ceapa călită un minut în tot untul. La tocătură se adaugă gălbenușurile, smîntîna, condimentele, sarea și romul sau coniacul. Albușurile se bat spumă, se amestecă cu compoziția usor, prin răsturnare, și apoi se deșartă în forma lungă și îngustă, bine unsă cu unt solid. Se umple numai 2/3 din formă, ca pasteta să aibă loc să crească. Forma se introduce în cuptorul bine încins, neacoperită, în tavă cu apă fierbinte, dată din timp la cuptor. Se lasă să se coacă circa o oră. Daca pasteta se rumenește prea mult, după 30 minute se reduce focul. Cînd este gata, se lasă să se răcească în formă, apoi se trece cu cuțitul pe margini, se acoperă cu platoul de servit și apoi se răstoarnă.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.