Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu organe » Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I)

Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I)

Ingrediente: 300 g ficat, 200-300 g ceapa, 3 linguri (60 ml) untdelemn, 200 g unt, 100 ml smintina groasa dulce, cite o jumatate de lingurita cu condimente de pasteta:piper, ienibahar, coriandru,nucsoara (sau dupa preferinta), sare fina.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt, se caleste 10-15 minute, intr-o cratita, in untdelemn, la foc mic, (nu direct pe flacara), pina cind devine lucioasa fara sa se ingalbeneasca.Se pune apoi, ficatul taiat in felii, de 2-3 cm grosime, sau daca este de pui, se lasa bucatile intregi si se adauga condimentele macinate (nucsoara rasa prin razatoare cu gauri mici).Ficatul rece se frige acoperit, la foc mic, numai 10 minute, altfel se va intari.Dupa 5 minute, se intoarce pe partea cealalta si se amesteca in ceapa, avind grija sa nu se arda.Apa nu se pune.Ficatul rece se trece de 2-3 ori prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si cu tot sosul.Untul se freaca pina cind devine moale si se amesteca cu pasta de ficat si smintina (se poate si fara); se potriveste gustul numai cu sare fina (sa nu se topeasca ulterior si sa sareze prea mult pasteta).Pasteta se aranjeaza pe platou (in mod obisnuit, lung si ingust), se tine in frigider ca sa se intareasca si apoi, se orneaza dupa gust.
2.044 vizualizări
634 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
8. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
13. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
14. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
17. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
19. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Pârjoale de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.