Miel mongolez - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Miel mongolez

Miel mongolez

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g file de miel (muşchiul scos de pe coaste), 2 căţei de usturoi presaţi, 1 linguriţă praf de ghimbir, 6 linguri untdelemn, 4 cepe potrivite tăiate bucăţi, 3 linguriţe zeamil, 1-2 linguri sos de soia, 1/4 ceaşcă vin alb sec, 1 lingură seminţe prăjite de susan.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se taie carnea felii subţiri, se amestecă usturoiul cu ghimbirul şi cu jumătate din untdelemn şi se introduce carnea în amestecul astfel preparat, avînd grijă să o acopere bine. Se înfăşoară vasul în folie de plastic şi se lasă o oră (sau peste noapte) la frigider.
Se încinge restul de ulei într-un ceaun sau într-o tigaie de fontă, se prăjeşte ceapa circa 4 minute la foc potrivit, se scoate şi se ţine la cald. Se pun apoi feliile de carne în ceaun şi se prăjesc pe rînd, la foc iute, pînă ce se rumenesc (dar să nu fie chiar pătrunse). Se scot şi ele şi se pun deoparte.
Se amestecă sosul de soia cu vinul şi cu zeamilul pînă ce se obţine o pastă netedă, se pune carnea cu pasta din nou în ceaun şi se prăjeşte la foc puternic, pînă ce se înmoaie şi se îngroaşă sosul.
Se ia de pe foc, se presară deasupra ceapa prăjită şi seminţele de susan rumenite (fără grăsime) şi se serveşte imediat.
8.614 vizualizări
983 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Miel cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
10. Cotlete de miel cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
11. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
13. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pulpă de miel cu gutui (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
16. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Drob de miel în foaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Drob de miel (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Drob de miel (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Drob de miel cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Drob de miel (special de Paşte) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi)
23. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Miel cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
25. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
27. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
28. Miel Dijonnaise (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
30. Miel cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.