Gogoşari în oţet (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Conserve din legume, murături » Murături simple » Gogoşari în oţet (I)

Gogoşari în oţet (I)

Ingrediente: 1 l oţet, 1/2 kg zahăr, sare, foi de dafin, 300-400 g hrean, 20 boabe de piper, 7-8 kg gogoşari.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Gogoşarii se pun în oţet, (se adaugă la 1 l de oţet 2 l de apă) şi, ca să se reducă din tăria oţetului, se adaugă la cei 3 l de lichid 1/2 kg zahăr. Se mai adaugă 10 g sare pentru fiecare litru de lichid, iar pentru tot lichidul 1-2 foi de dafin şi o frunză de ţelină şi circa 300-400 g hrean şi 20 boabe de piper sau 1/2 linguriţă cu piper macinat la 7-8 kg gogoşari. Se spală gogoşarii şi se scurg. Cînd se conservă întregi, i se face fiecărui gogoşar cîte o tăietură de 3-4 cm chiar la mijloc, pe partea opusă cozii. Este mai practic să se puna toţi gogoşarii tăiaţi în felii, economisind astfel borcane şi spaţiu de depozitare. Într-o cratiţă de 6-7 l, se pun 1 l de oţet şi 2 l de apă, plus zahărul, sarea şi condimentele menţionate mai sus, şi se lasă să fiarbă acoperite. Cînd lichidul clocoteşte, se pune un rînd de gogoşari întregi sau, dacă sînt tăiaţi în felii, se pun cîţi cuprinde lichidul; se acoperă şi se lasă să se înfierbînte, pînă cînd fierb în clocote 1-2 minute. Dacă gogoşarii sînt întregi, se întorc un minut şi pe partea cealaltă. Dacă sînt tăiaţi felii, se scot imediat şi se împart în borcanele călduţe, aşezate pe o tavă din tablă smălţuită, pe marginea sobei, la foc mic. Borcanele se umplu fără a presa gogoşarii, lăsîndu-i aşa cum se aşează ei. Gogoşarii se pot pune toţi într-o cratiţă acoperită. Opărirea are scopul de a le reduce din rigiditate, astfel intrînd în număr mai mare în borcane. După ce se mai răcesc, se completează conţinutul borcanelor cu conţinutul unuia dintre ele. După ce toţi gogoşarii au fost aşezaţi în borcane, deasupra lor se pun, în cruce, cîte 2-3 felii de hrean la fiecare borcan sau cîte o linguriţă cu vîrf de sămînţă de muştar pentru fiecare litru calculat după volumul borcanului. Oţetul în care au fost opăriţi se împarte imediat în toate borcanele. Borcanele se leagă cu celofan dublu şi se păstrează în cămară.
85.652 vizualizări
3.288 tipăriri
33 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
14. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
15. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
16. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
18. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
20. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
22. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
23. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
26. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
27. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
30. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.