Friptură de porc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Friptură de porc

Friptură de porc

Ingrediente: Carne de porc, ulei sau untdelemn, piper, sare, usturoi, cimbru.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Carnea de porc, avind fibrele impregnate cu grasime, se preteaza oricare parte pentru friptura. Carnea se taie in bucati nu prea groase, ca sa se patrunda mai repede in interior, sau se fasoneaza in bucati mai lungi, care se leaga cu sfoara. Dupa aceea, carnea proaspata sau congelata, se asaza intr-o cratita sau tava, de preferinta din tuci, potrivita cu marimea fripturii si, nesarata, se unge bine cu grasime sau untdelemn; in cratita se pun 4-5 linguri cu apa si se introduce in cuptorul bine incins. Dupa circa 20 minute, cind s-a format o crusta la suprafata carnii, se pipereaza si se sareaza putin, intorcindu-se din cind in cind, ca sa se rumeneasca uniform si stropindu-se de fiecare data cu sosul. Cind carnea a inceput sa se rumeneasca, se acopera cu un capac, care va retine vaporii formati, mentininndu-i fragezimea. Cind friptura este gata, se adauga in sos 3-4 catei de usturoi, taiati in felii, sau o ramura de cimbru, stropindu-se bine cu acest sos; astfel isi pastreaza mai bine aroma. Friptura se serveste cu diverse garnituri sau salate.
13.000 vizualizări
606 tipăriri
6 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Piftie de porc (răcitură) (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
11. Friptură de porc cu cireşe (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de oase de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Cotlet de porc cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
23. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
24. Friptură de raţă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
25. Muşchi de porc în aluat (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pulpă de porc umplută (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)
29. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
30. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.