Ciulama de viţel - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Ciulama de viţel

Ciulama de viţel

Timp de preparare: 2 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg carne de vitel, sare, o lingura de faina, unt, 2 oua, smantana, zeama de lamaie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se taie 1 kg. de carne in bucatele potrivite. Se pun la fiert cu un litru de apa rece, si sare. Apa trebuie in orice caz sa acopere carnea. Cum da in clocote, se spumeste de 2-3 ori. Se adauga un morcov, o ceapa, un fir de patrunjel, o frunza de dafin. Se lasa sa fiarba domol. Cratita se tine pe trei sferturi acoperita. Deoparte se trage intr-o cratita o lingura de faina cu o lingura buna de unt. Sa nu se ingalbeneasca. Se stinge cu zeama in care a fiert carnea. Se tine sa dea cateva clocote. Sosul trebuie sa fie gros ca o smantana si fara nici un cocolos. Altfel trebuie trecut prin sita. Se amesteca deoparte 2 galbenusuri crude cu 2 linguri de smantana. Se toarna incet, in sos, si nu la foc. Apoi se pune sa dea impreuna cateva clocote. Oul nu se taie, daca focul nu e prea iute dintr-o data. Se adauga putina zeama de lamaie. Se toarna sosul peste carne, din care s-a scos zarzavatul si frunza de dafin, se tine pe foc la fierbinte, fara sa fiarba.
Se serveste imediat.
1.485 vizualizări
341 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de viţel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Piept de viţel umplut (III) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Ciulama de ciuperci cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciulama de lobodă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Stufat de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ciulama de ciuperci ca la Putna (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Supă de viţel cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Limbă de viţel cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
23. Vitello tonnato (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Sos cu muşchi de viţel (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
26. Pateuri cu carne de viţel (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Şniţel de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
28. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ciulama de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.