Chiftele din creier - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu organe » Chiftele din creier

Chiftele din creier

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 150 g creier de porc sau viţel, 50 g parmezan sau brânză telemea, 50 g ceapă, un ou, 25 g făină, 50 g franzelă, o linguriţă rasă de sare, un vârf de cuţit sau de linguriţă de piper şi ienibahar sau nucşoară, mărar sau pătrunjel, pesmet.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ceapa, rasă fin sau tăiată foarte mărunt, se căleşte un minut cu o lingură de untdelemn.

Creierul se zdrobeşte bine cu furculiţa, se adaugă ceapa călită, oul întreg, piperul, ienibaharul, făina, franzela muiată o clipă în apă rece şi bine stoarsă, sarea, mărar sau pătrunjel tăiat mărunt, brânza rasă şi se amestecă bine. Compoziţia va fi moale.

Pe o foaie de naylon, se pun 2 linguri cu făină sau pesmet şi i se dă forma de chiftea. Se pregătesc la început 10-12 bucăţi, pentru o tigaie, apoi se continuă la fel, până când se termină compoziţia.

Tigaia, fără grasime, se înfierbântă 3-4 min. la foc mijlociu, se toarnă untdelemn într-un strat de 1/2 cm şi, imediat, se aşează chiftelele, unele lângă altele, neînghesuite. Se rumenesc circa 5-6 minute pe fiecare parte, la foc mijlociu (dar nu direct pe flacără). Pe măsură ce unele sunt prăjite, se înlocuiesc cu altele, ca să nu se ardă grăsimea.
8.508 vizualizări
669 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
5. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
6. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Jumări cu creier (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Rulouri cu şuncă şi creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
18. Sufleu de creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată de creier imitaţie de icre negre (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Chiftele de crab (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ruladă de caş cu creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
26. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Chiftele finlandeze (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Chiftele de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.