Terină din brânză de vacă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu brânză » Terină din brânză de vacă

Terină din brânză de vacă

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 dovlecei, 600 g branza de vaca, 100 ml frisca lichida (smantana dulce subtire), 4 foi de gelatina (8 g), 1 legatura tarhon, 1 legatura patrunjel verde, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spala dovleceii, se zvanta si se taie fasii subtiri (cu coaja cu tot). Se fierb 3 minute in aburi, se sareaza, se lasa sa se raceasca si apoi se pun sa se zvante pe un servet.
Se pune gelatina sa se inmoaie intr-un bol cu apa rece. Se da frisca sau smantana in clocot, se ia de pe foc si se incorporeaza gelatina inmuiata si scursa, ca sa se topeasca. Cand s-a racit (trebuie sa fie calduta), se introduce si branza de vaci impreuna cu verdeata taiata si se gusta de sare si piper. Se tapeteaza un vas de pamant sau o tava de chec cu folie de plastic (aceasta trebuie sa depaseasca marginile formei). Se asaza pe fund si pe margini fasii de dovlecel si se umple cu compozitia de branza, incorporand dovleceii ramasi. Se termina cu un strat de dovlecei, se indoaie marginile foliei peste umplutura si se baga la frigider, unde se tine cel putin 6 ore.
Se rastoarna cand se serveste si se orneaza cu fire de verdeata si - eventual - cu bobite de coacaze rosii.
1.343 vizualizări
368 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
7. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
8. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
10. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
14. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
20. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
23. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Sandviciuri cu ou răscopt (Aperitive > Sandviciuri)
30. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.