http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Terină din brânză de vacă
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 dovlecei, 600 g branza de vaca, 100 ml frisca lichida (smantana dulce subtire), 4 foi de gelatina (8 g), 1 legatura tarhon, 1 legatura patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se spala dovleceii, se zvanta si se taie fasii subtiri (cu coaja cu tot). Se fierb 3 minute in aburi, se sareaza, se lasa sa se raceasca si apoi se pun sa se zvante pe un servet.
Se pune gelatina sa se inmoaie intr-un bol cu apa rece. Se da frisca sau smantana in clocot, se ia de pe foc si se incorporeaza gelatina inmuiata si scursa, ca sa se topeasca. Cand s-a racit (trebuie sa fie calduta), se introduce si branza de vaci impreuna cu verdeata taiata si se gusta de sare si piper. Se tapeteaza un vas de pamant sau o tava de chec cu folie de plastic (aceasta trebuie sa depaseasca marginile formei). Se asaza pe fund si pe margini fasii de dovlecel si se umple cu compozitia de branza, incorporand dovleceii ramasi. Se termina cu un strat de dovlecei, se indoaie marginile foliei peste umplutura si se baga la frigider, unde se tine cel putin 6 ore.
Se rastoarna cand se serveste si se orneaza cu fire de verdeata si - eventual - cu bobite de coacaze rosii.