Tartă de căpşuni cu brânză de vacă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Tartă de căpşuni cu brânză de vacă

Tartă de căpşuni cu brânză de vacă

Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Pentru aluatul fraged: 250 g faina, 125 g unt + 20 g unt pentru forma, 1 ou, 1/3 pahar de apa rece, o lingurita de zahar praf, 1/2 lingurita de sare fina.
Pentru umplutura: 500 g branza de vaci bine stoarsa, 150 ml frisca lichida, 30 g unt, 4 oua, 50 g faina, 125 g zahar pudra, 1 pachetel de zahar vanilat, 250 g capsuni + 50 g pentru decor.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Puneti faina cernuta intr-un castron. Amestecati-o cu zaharul si sarea. Faceti o groapa in faina si puneti untul taiat in bucatele mici. Amestecati totul cu varful degetelor. Adaugati oul intreg, apoi apa - putin cate putin, framantand cat mai putin posibil. Formati un bulgare din aluat si lasati-l sa se odihneasca la rece, vreme de o ora.
Ungeti o forma de tarta cu unt (cu marginea detasabila de cel putin 5 cm inaltime). Intindeti aluatul cu sucitorul. Puneti-l pe fundul formei si in sus, pe margine. Intepati usor cu dintii unei furculite, fara sa strapungeti aluatul. Puneti vasul la rece vreme de 30 de minute.
Porniti cuptorul. Asezati peste fundul tartei si pe margine, hartie de pergament. Puneti deasupra cateva boabe de fasole uscata si bagati forma la cuptor, pentru 15 minute. Scoateti fasolea si pergamentul. Lasati tarta sa se raceasca. - Amestecati branza de vaci si frisca lichida, pana ce obtineti o crema omogena. Adaugati galbenusurile de ou, zaharul, zaharul vanilat, untul topit si racit, faina turnata in ploaie. Amestecati bine, adaugati albusurile batute spuma.
Spalati capsunile, curatati-le de codite si uscati-le. Pe cele mari taiati-le in doua. Puneti-le pe fundul tartei coapte. Varsati deasupra crema de branza si uniformizati-o cu o spatula de lemn. Bagati forma la cuptor 30 de minute. Tarta trebuie sa fie bine umflata si aurita. Lasati-o sa se raceasca, apoi bagati-o la frigider.
Decorati-o cu restul capsunilor si serviti-o rece.
1.623 vizualizări
671 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
8. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
9. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
10. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
11. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
13. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
18. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Sandviciuri cu ou răscopt (Aperitive > Sandviciuri)
23. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
24. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
25. Ciorbă rusească cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
28. Ciorbă grecească de vacă cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.