Tartă cu gutui - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Tartă cu gutui

Tartă cu gutui

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 pachet de aluat frantuzesc (foietaj), 5 gutui, 200 g zahar, 500 ml vin alb dulce, zeama de la 1/2 lamaie, un baton de vanilie, o cuisoara.
Pentru caramel: 80 g unt, 120 g zahar.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se pun intr-o oala un litru de apa, vinul, zaharul, cuisoara, vanilia despicata pe lung si zeama de lamaie, se amesteca bine si se lasa pe foc sa se-nfierbante.
Se taie gutuile in doua, se curata, se introduc in siropul clocotit si se fierb circa 30 de minute. Se scot din oala, se scurg si se lasa sa se raceasca. (Din siropul in care au fiert se pastreaza putin pentru sosul caramel.) Se indeparteaza semintele si partea lemnoasa si se pun deoparte.
Se incinge cuptorul la 180 grade C si se trece la prepararea caramelului. Untul si zaharul se pun intr-o cratita si se lasa sa se topeasca la foc mic.
Se toarna deasupra siropul si cand incep sa se faca basici (de culoare galben-maronie) se rastoarna caramelul intr-o forma, inclinand-o, ca sa acopere si marginile.
Se asaza jumatatile de gutui cu partea bombata pe zaharul ars, deasupra se intinde aluatul, se inteapa din loc in loc cu furculita, se baga la cuptor si se lasa 30 de minute. Se scoate tarta din cuptor, se lasa vreo 5 minute si apoi se rastoarna (gutuile raman sus).
Se serveste calduta.
5.043 vizualizări
825 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
3. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
8. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
10. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Gutui cu zahăr ars (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Tartă crocantă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Pulpă de miel cu gutui (Mâncăruri > Fripturi)
16. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Tartă cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
19. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
20. Tartă cu zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tartă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
22. Appeltarta (Dulciuri > Prăjituri)
23. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Prăjitură cu gutui (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Gulaş cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
30. Tartă cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.