Sufleu cu brânză - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Creme » Sufleu cu brânză

Sufleu cu brânză

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 250 g unt, 5 linguri de făină, 380 ml lapte dulce, 8 ouă, 700 g brânză de vacă, 250 g zahăr brun, 2 pliculeţe zahăr vanilinat, 1/2 linguriţă de pudră de scorţişoară, 1 lămâie, 2 linguri pesmet, 50 g stafide.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se unge cu unt o formă de sufleu şi se tapetează cu pesmet. Într-o oală se pun restul de unt, laptele dulce şi zahărul vanilinat.
Când untul s-a topit se adaugă făina şi se amestecă bine cu un tel ca să nu formeze cocoloaşe. Se fierbe timp de două minute, se ia oala de pe foc şi se adaugă gălbenuşurile mixate până cînd îşi dublează volumul.
Se pun brânza de vacă, coaja rasă de lămâie, pudra de scorţişoară şi stafidele. Albuşu­rile se mixează cu sarea şi zahărul brun până când nu mai cad de pe braţele mixerului.
Se adaugă peste celelalte ingrediente şi se amestecă cu o lingură de sus în jos, ca să nu se lase compoziţia.
Se toarnă în forma de sufleu, se nivelează cu o lingură şi se introduce în cuptor.
Se coace 35-40 de minute la foc mediu sau până când ca­pătă o culoare aurie.
Dacă se coace sufleul în forme mici, se lasă în cuptor doar 20-25 de minute.
2.427 vizualizări
461 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Sufleu de creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Sufleu de spanac cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
16. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
17. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
19. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
20. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
21. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
22. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
23. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
25. Gratin fin cu praz şi şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Sufleu de broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
30. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.