http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Creme"

Sufleu cu brânză
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g unt, 5 linguri de făină, 380 ml lapte dulce, 8 ouă, 700 g brânză de vacă, 250 g zahăr brun, 2 pliculeţe zahăr vanilinat, 1/2 linguriţă de pudră de scorţişoară, 1 lămâie, 2 linguri pesmet, 50 g stafide.

Mod de preparare: Se unge cu unt o formă de sufleu şi se tapetează cu pesmet. Într-o oală se pun restul de unt, laptele dulce şi zahărul vanilinat.
Când untul s-a topit se adaugă făina şi se amestecă bine cu un tel ca să nu formeze cocoloaşe. Se fierbe timp de două minute, se ia oala de pe foc şi se adaugă gălbenuşurile mixate până cînd îşi dublează volumul.
Se pun brânza de vacă, coaja rasă de lămâie, pudra de scorţişoară şi stafidele. Albuşu­rile se mixează cu sarea şi zahărul brun până când nu mai cad de pe braţele mixerului.
Se adaugă peste celelalte ingrediente şi se amestecă cu o lingură de sus în jos, ca să nu se lase compoziţia.
Se toarnă în forma de sufleu, se nivelează cu o lingură şi se introduce în cuptor.
Se coace 35-40 de minute la foc mediu sau până când ca­pătă o culoare aurie.
Dacă se coace sufleul în forme mici, se lasă în cuptor doar 20-25 de minute.