Raţă la cuptor cu morcovi caramelizaţi în miere - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Raţă la cuptor cu morcovi caramelizaţi în miere

Raţă la cuptor cu morcovi caramelizaţi în miere

Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 raţă, 2 cepe, 2-3 morcovi, 2-3 căţei de usturoi, 5-6 frunze de salvie, 6-8 frunze busuioc, 1 crenguţă mică de rosmarin, sare, piper, un praf de boia, 1 cană de apă, 1 pahar de vin alb sec, 2 linguri de miere.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Cepele, morcovii şi căţeii de usturoi se curăţă de coajă, se spală şi se taie în bucăţi mai mari. Se pun într-un vas termorezistent cu capac peste care se aşează frunzele de salvie, cele de busuioc şi crenguţa de rozmarin. Se condimentează raţa pe toate părţile cu sare, piper şi praful de boia şi se aşează peste patul de legume. Se toarnă o cană de apă, se acoperă cu capacul şi se dă la cuptor la 200°-230°C, aproximativ 60-90 minute. Periodic, se întoarce ca să se “bronzeze” uniform. Cu 20 de minute înainte de a scoate raţa de la cuptor, se inundă preparatul cu un pahar de vin alb sec. Morcovii de sub raţă se pun într-o tigaie împreună cu mierea şi se lasă la caramelizat la foc moderat, timp de 10 minute.
Se serveşte cu garnitură de cartofi ţărăneşti, alături de un vin alb sec.
1.362 vizualizări
431 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
8. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
9. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
10. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
13. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
16. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
17. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
18. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
19. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
20. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
22. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
24. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
26. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
27. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
30. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.