Plăcintă cu ciuperci şi salată verde - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu legume » Plăcintă cu ciuperci şi salată verde

Plăcintă cu ciuperci şi salată verde

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 300 g ciuperci, 50 g salată verde, 2 ouă, 1/8 l lapte, 50 g făină, sare, 10 g unt sau margarină, piper, 1/2 legătură codiţe de ceapă verde, 150 g smîntînă acrişoară, 1 linguriţă oţet, 1 lingură ulei.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spală ciupercile, se lasă să se scurgă bine (sau se şterg cu o cîrpă umedă) şi se taie în 4 (cu tot cu codiţele puţin scurtate). Salata spălată şi zvîntată se rupe bucăţi potrivite.
Într-un castron, se amestecă ouăle, laptele, făina şi 1 vîrf de cuţit de sare, pînă ce se obţine un aluat neted şi se lasă 5 minute să se umfle (să crească).
Se încinge untul într-o tigaie mare de teflon şi se prăjesc ciupercile la foc iute, amestecînd întruna. Se sărează, se piperează şi se toarnă peste ele aluatul preparat anterior. Se prăjeşte mai întîi pe o parte şi pe urmă pe cealaltă, pînă ce se rumeneşte frumos.
Se spală codiţele de ceapă verde, se zvîntă, se taie rondele şi se amestecă cu smîntîna acrişoară, iar separat se drege salata verde cu un sos preparat din ulei, oţet, sare şi piper. Se taie clătita bucăţi şi se serveşte cu sosul de smîntînă şi salată verde.
1.740 vizualizări
322 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
10. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
11. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
13. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
16. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
18. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
28. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.