Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Plăcintă cu ciuperci și salată verde
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porții: 2

Ingrediente: 300 g ciuperci, 50 g salată verde, 2 ouă, 1/8 l lapte, 50 g făină, sare, 10 g unt sau margarină, piper, 1/2 legătură codițe de ceapă verde, 150 g smîntînă acrișoară, 1 linguriță oțet, 1 lingură ulei.

Mod de preparare: Se spală ciupercile, se lasă să se scurgă bine (sau se șterg cu o cîrpă umedă) și se taie în 4 (cu tot cu codițele puțin scurtate). Salata spălată și zvîntată se rupe bucăți potrivite.
Într-un castron, se amestecă ouăle, laptele, făina și 1 vîrf de cuțit de sare, pînă ce se obține un aluat neted și se lasă 5 minute să se umfle (să crească).
Se încinge untul într-o tigaie mare de teflon și se prăjesc ciupercile la foc iute, amestecînd întruna. Se sărează, se piperează și se toarnă peste ele aluatul preparat anterior. Se prăjește mai întîi pe o parte și pe urmă pe cealaltă, pînă ce se rumenește frumos.
Se spală codițele de ceapă verde, se zvîntă, se taie rondele și se amestecă cu smîntîna acrișoară, iar separat se drege salata verde cu un sos preparat din ulei, oțet, sare și piper. Se taie clătita bucăți și se servește cu sosul de smîntînă și salată verde.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.