http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Plăcintă cu ciuperci şi salată verde
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g ciuperci, 50 g salată verde, 2 ouă, 1/8 l lapte, 50 g făină, sare, 10 g unt sau margarină, piper, 1/2 legătură codiţe de ceapă verde, 150 g smîntînă acrişoară, 1 linguriţă oţet, 1 lingură ulei.

Mod de preparare: Se spală ciupercile, se lasă să se scurgă bine (sau se şterg cu o cîrpă umedă) şi se taie în 4 (cu tot cu codiţele puţin scurtate). Salata spălată şi zvîntată se rupe bucăţi potrivite.
Într-un castron, se amestecă ouăle, laptele, făina şi 1 vîrf de cuţit de sare, pînă ce se obţine un aluat neted şi se lasă 5 minute să se umfle (să crească).
Se încinge untul într-o tigaie mare de teflon şi se prăjesc ciupercile la foc iute, amestecînd întruna. Se sărează, se piperează şi se toarnă peste ele aluatul preparat anterior. Se prăjeşte mai întîi pe o parte şi pe urmă pe cealaltă, pînă ce se rumeneşte frumos.
Se spală codiţele de ceapă verde, se zvîntă, se taie rondele şi se amestecă cu smîntîna acrişoară, iar separat se drege salata verde cu un sos preparat din ulei, oţet, sare şi piper. Se taie clătita bucăţi şi se serveşte cu sosul de smîntînă şi salată verde.