Pasteta de ficat de viţel sau porc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu organe » Pasteta de ficat de viţel sau porc

Pasteta de ficat de viţel sau porc

Ingrediente: 1 kg ficat de viţel sau porc, 300 g ceapă, 100 ml untdelemn, 200 g unt, 30 ml rom sau coniac, 150 ml smîntînă groasă, cîte 1/2 linguriţă condimente de pasteta (piper, ienibahar, coriandru, nucşoară), 250 g ciuperci, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se căleşte 2-3 minute într-o cratiţă, în untdelemn, apoi se pun ciupercile bine spălate, tăiate felii, lăsîndu-le să fiarbă acoperite, la foc mic, pînă cînd scade complet apa pe care o lasă. După aceea, se adaugă ficatul tăiat în felii groase de 3 cm, condimentele, romul sau coniacul. Se lasă ficatul acoperit circa 15-20 minute, întorcîndu-l pe toate părţile pînă cînd se înmoaie, apoi cratiţa se ia imediat de pe foc, deoarece ficatul se întăreşte dacă se prăjeşte prea mult. Rece, se trece prin maşina de tocat de 2 ori. Untul se freacă pînă ce se înmoaie şi se adaugă ficatul şi smîntîna, amestecîndu-se bine; apoi, se adaugă după gust sare fină. Compoziţia se aranjează pe platou, se ţine la rece, apoi se ornează sau se fac sandvişuri cu pasta moale.
4.220 vizualizări
698 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
5. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Pârjoale de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Piftie de porc (răcitură) (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Spumă de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ficăţei cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ficăţei la tigaie cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.