Medalioane de porc cu sos de portocale - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Medalioane de porc cu sos de portocale

Medalioane de porc cu sos de portocale

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 8

Ingrediente: 8 medalioane sau cotlete de porc, 1/4 ceasca suc de portocale, 4 linguri sos de soia, 3 linguri ulei de masline, 2 catei de usturoi zdrobiti, 2 lingurite rozmarin uscat, 1 lingura miere, inca 1-2 linguri ulei de masline pentru prajit.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Asezati bucatile de carne curatate si spalate una langa alta intr-o forma mare si joasa de Jena sau de ceramica, turnati peste ele sucul de portocale amestecat cu sosul de soia, uleiul, usturoiul, rozmarinul si mierea si lasati-le sa se patrunda cateva ore sau peste noapte la frigider.
Incingeti cuptorul la 150 grade C. Puneti la incins uleiul intr-o tigaie grea de fonta, scoateti medalioanele de porc din marinata (marinata o puneti deoparte) si prajiti-le, pe rand, la foc potrivit, cate 4-5 minute pe fiecare parte. Asezati-le pe o farfurie, acoperiti-le cu o folie de plastic si tineti-le in cuptor, la cald.
Turnati marinata intr-o cratita, puneti-o pe foc, amestecati pana ce da in clocot si lasati-o sa fiarba incet circa 5 minute, ca sa scada sosul la jumatate. Puneti bucatile de carne pe farfurii, turnati sosul peste ele si serviti-le imediat, cu o garnitura de legume fierte in abur (sparanghel, broccoli, etc.).
Carnea de porc poate fi inlocuita cu peste alb, dar acesta se tine la marinat cu cateva ore mai putin.
3.167 vizualizări
468 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
8. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
13. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Piftie de porc (răcitură) (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Supă de portocale şi morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
24. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
28. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
30. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.