Mămăligă cu ochiuri în cuib - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Preparate din mălai » Mămăligă cu ochiuri în cuib

Mămăligă cu ochiuri în cuib

Ingrediente: 200 g malai, 1 l apa, o lingurita sare, 200 g brinza de vaci, 50 g smintina, 4-6 oua, 100 g unt sau untdelemn, 100 ml smintina, 4-6 oua.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se pun la fiert apa si sarea impreuna intr-o olita sau intr-un ceaun din tuci de 2 l.Cind clocoteste apa, seadauga malaiul in forma de ploaie, amestecind repede cu telul in forma de para (care are mai multa rezistenta), ca sa nu se faca cocoloase; se amesteca mereu (si dupa ce s-a pus tot malaiul), cca 10 minute, pina cind se ingroasa compozitia si este fiarta.Este de preferat sa fiarba la foc mic (nu direct pe flacara, ca sa nu se arda si sa se afume),in timp ce se pune malaiul si, dupa ce s-a amestecat cca 2 minute si s-a ingrosat putin, se lasa telul in mamaliga si se acopera cu un capac, ca sa nu sara stropi; se fierbe astfel 15 minute, amestecind din cind in cind. Dupa ce este gata, mamaliga mai virtoasa se amesteca cu untul sau untdelemnul, cu brinza de vaci bine maruntita, in prealabil, cu furculita intoarsa, si cu smintina si se desarta, imediat intr-o tava smaltuita mai mica, bine unsa cu unt.Cu dosul unei linguri care a fost muiata in unt sau untdelemn, se niveleaza mamaliga si se fac cuiburi de marimea unui fund de ceasca, cu distanta de 2-4 cm intre ele;in fiecare cuib se sparge cite un ou pe care,apoi, se pune cite o bucatica de unt.Tava se pune in cuptor cu 15 minute inainte de servire, ca sa se coaguleze ouale si sa se infierbinte mamaliga.Ochiurile se servesc cu mamaliga pe care sint asezate, ca fel intii sau ca fel doi de mincare.
4.552 vizualizări
524 tipăriri
3 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
14. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
15. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
16. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
18. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
21. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
22. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
25. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
27. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ochiuri româneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.