Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă

Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 250 g faina, 125 g unt, 90 g zahar, 1 ou, 2-3 linguri lapte (sau apa), sare, coaja rasa de lamaie.
Pentru umplutura: 400 g branza de vaci, 4 oua, 4 linguri cu varf de zahar pudra, 200 g stafide, 1 legatura menta proaspata.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Untul taiat bucatele se amesteca cu faina - cu ajutorul unei furculite -, apoi se adauga restul ingredientelor si se face un aluat destul de tare pentru a putea fi intins. Se lasa o ora la rece sa se odihneasca, se imbraca cu el o tava pentru tarta, se inteapa pe fund cu furculita si se coace circa 10 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Intre timp, se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul pudra si se adauga branza de vaci, stafidele si menta taiata marunt. Se bat albusurile spuma, se incorporeaza usor in compozitie, aceasta se toarna peste aluatul de tarta si se baga la cuptor. Se lasa circa 30 de minute, pana ce creste si se rumeneste frumos.
Se scoate din forma si se serveste rece.
1.645 vizualizări
659 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
7. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
11. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
14. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
15. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
16. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
17. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
19. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
22. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
23. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
24. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
25. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
30. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.