Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu legume » Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie

Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 pachet aluat de foetaj, 250 g brinza de oaie (telemea sfarimata), 3 dovlecei, 5 linguri ulei de masline, cimbru verde, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spala dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se calesc 5 minute in 3 linguri de ulei incins, amestecand intruna. Se intinde aluatul in tava de aragaz, se-nteapa din loc in loc cu furculita, se ridica marginile si se formeaza de jur-imprejur o bordura, care se umezeste cu putina apa, ca sa se lipeasca mai bine. Peste aluat se presara branza faramitata si dovleceii, se sareaza putin, se pipereaza, se stropesc toate cu putin ulei de masline si se baga tarta in cuptorul foarte bine incins. Dupa 10 minute de copt, se reduce temperatura si se mai lasa in cuptor circa un sfert de ora.
Se serveste fierbinte sau calduta, presarata cu frunzulite de cimbru rupte sau taiate marunt. Pentru ca gustul tartei sa fie si mai pronuntat, se poate presara deasupra si putin parmezan ras.
2.098 vizualizări
765 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Dovlecei cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
8. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
12. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
14. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
15. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
16. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
17. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
18. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
20. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
23. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
24. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
26. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.