Tartă cu cremă de lămâie şi portocală - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Tartă cu cremă de lămâie şi portocală

Tartă cu cremă de lămâie şi portocală

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 1 rulou aluat fraged, 6 galbenusuri + 4 albusuri, 120 g zahar, 1 lamaie, 1 portocala, 2 linguri faina, 1 varf de cutit sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180 grade C. Intindeti aluatul si imbracati cu el o forma de tarta. Intepati-l cu o furculita si acoperiti-l cu o coala de hartie alba, peste care presarati un strat de boabe de fasole uscata. Dati aluatul la cuptor si lasati-l sa se coaca 25 de minute.
Spalati bine lamaia si portocala, radeti - separat - coaja si stoarceti-le (tot separat).
Bateti - circa doua minute - 3 galbenusuri cu 50 g de zahar, dupa care incorporati o lingura de faina si la urma zeama si coaja de lamaie.
Puneti bolul intr-un vas cu apa si lasati sa fiarba compozitia (la bain-marie), amestecand intruna, pana ce se ingroasa ca o crema. Luati crema de pe foc si continuati s-o frecati inca un minut. - Procedati la fel cu celelalte 3 galbenusuri + 50 g de zahar + o lingura de faina + coaja si zeama de portocala. - Lasati ambele creme sa se raceasca de tot.
Bateti albusurile spuma, impreuna cu 1 varf de cutit de sare, si cand sunt aproape gata, incorporati 20 g de zahar. - Indepartati de pe aluat boabele de fasole si hartia, acoperiti-l cu un strat de crema de lamaie si pe urma cu unul de crema de portocala. Turnati deasupra spuma de albusuri, dati tarta din nou la cuptor, lasati-o circa 8 minute si serviti-o calduta.
2.676 vizualizări
762 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
10. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
14. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
16. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
19. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
20. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.