http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Tartă cu cremă de lămâie şi portocală
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 rulou aluat fraged, 6 galbenusuri + 4 albusuri, 120 g zahar, 1 lamaie, 1 portocala, 2 linguri faina, 1 varf de cutit sare.

Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180 grade C. Intindeti aluatul si imbracati cu el o forma de tarta. Intepati-l cu o furculita si acoperiti-l cu o coala de hartie alba, peste care presarati un strat de boabe de fasole uscata. Dati aluatul la cuptor si lasati-l sa se coaca 25 de minute.
Spalati bine lamaia si portocala, radeti - separat - coaja si stoarceti-le (tot separat).
Bateti - circa doua minute - 3 galbenusuri cu 50 g de zahar, dupa care incorporati o lingura de faina si la urma zeama si coaja de lamaie.
Puneti bolul intr-un vas cu apa si lasati sa fiarba compozitia (la bain-marie), amestecand intruna, pana ce se ingroasa ca o crema. Luati crema de pe foc si continuati s-o frecati inca un minut. - Procedati la fel cu celelalte 3 galbenusuri + 50 g de zahar + o lingura de faina + coaja si zeama de portocala. - Lasati ambele creme sa se raceasca de tot.
Bateti albusurile spuma, impreuna cu 1 varf de cutit de sare, si cand sunt aproape gata, incorporati 20 g de zahar. - Indepartati de pe aluat boabele de fasole si hartia, acoperiti-l cu un strat de crema de lamaie si pe urma cu unul de crema de portocala. Turnati deasupra spuma de albusuri, dati tarta din nou la cuptor, lasati-o circa 8 minute si serviti-o calduta.