Tartă cu căpşuni (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Tartă cu căpşuni (II)

Tartă cu căpşuni (II)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: Pentru aluat: 250 g faina, 125 g unt + 10 g pentru uns tava, 75 g zahar tos fin, 2 prize sare, 1 ou.
Pentru garnitura: 1 kg capsuni, 200 g jeleu acrisor (de visine, zmeura, etc.).
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Intr-un castron se amesteca cu o spatula vreme de un minut zaharul, sarea si untul topit. Se adauga oul intreg, se amesteca inca un minut, dupa care se cerne deasupra faina si se framanta cu varful degetelor pana ce aluatul se desprinde de marginile castronului. Se pune pe planseta, se mai framanta cateva minute si se lasa sa se odihneasca in frigider, cel putin doua ore.
Se incinge cuptorul la 210°C si se unge cu unt o forma de tarta cu diametrul de 28 cm. Se intinde aluatul cu vergeaua, se aseaza in forma, se inteapa cu furculita (doar pe fundul tavii) si se acopera cu hartie pentru copt si cu un strat de boabe de fasole. Se coace 15 minute, se indeparteaza hartia si boabele de fasole si se mai lasa 20 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste usor.
Intre timp, se spala capsunile, se indeparteaza coditele si se pun la rece, iar jeleul se subtiaza pe foc in trei linguri de apa si se lasa sa se raceasca.
Cand aluatul s-a rumenit, se scoate din cuptor si se unge cu un strat subtire de jeleu, peste care se aseaza capsunile cu varful in sus.
Se toarna peste capsuni jeleul ramas si se serveste tarta imediat (intr-un interval de maximum o ora).
1.305 vizualizări
341 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
3. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
8. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
11. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
21. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.