Scrumbii în sos de vin roze - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Scrumbii în sos de vin roze

Scrumbii în sos de vin roze

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 4 scrumbii, 1/2 litru de vin roze de buna caliitate (daca vom folosi vin rosu, la 300 ml.de vin se adauga 200 ml de apa plata, nu apa de la robinet), 3 linguri rase de zeamil (amidon de porumb), 500 ml otet de mere, 50 ml ulei, o ceapa, un morcov, 1 lingura de zahar, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Scrumbiile se curata si se spala in mai multe ape reci. Se pun intr-un vas cu apa socotind cate 1/2 litru de apa pentru fiecare scrumbie. Se lasa sa stea in apa 24 de ore, avand grija sa schimbam de 2 ori apa. Daca dorim o desarara mai rapida, vom adauga 2 cartofi cruzi, taiati pe lungime. Oricum va trebui sa gustam o bucatica de scrumbie pentru a vedea daca desararea a fost eficienta.
Dupa ce s-au desarat suficient, se spala din nou si se lasa sa se scurga bine. Nu se sterg cu prosoape absorbante.
Se pregateste marinata astfel: in otet se adauga 50 ml de apa si zaharul, apoi se fierbe 5 minute.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.se adauga ceapa taiata solzisori, uleiul si piperul.In aceasta marinata se introduc scrumbiile si se lasa la rece inca 24 de ore. Nu se tin la frigider daca vremea nu este calduroasa.
Se scot scrumbiile din marinata si se lasa din nou sa se scurga. Legumele din marinata se preseaza pentru a se indeparta cat mai bine solutia de marinare. Solutia de marinare nu se arunca, ci se foloseste la prepararea sosului de vin. Se umplu scrumbiile cu legumele din marinata, folosind (daca este cazul) si icrele sau laptii din scrumbie, evident desarate si ele impreuna cu scrumbiile. Cu ajutorul unor scobitori fixam scrumbiile fiecare pe cate o farfurie intansa, in asa fel incat acestea sa apara in pozitia lor nataurala din apa.
Trecem la pregatirea sosului. Vom folosi numai vin de foarte buna calitate. Intr-un castron desfacem zeamilul cu 2 linguri de apa. Se amesteca foarte bine pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga putin cate putin vinul. Se pune la fiert impreuna cu solutia de marinare ramasa, strecurata in prealabil. Nu se adauga decat piper pentru a simti combinatia fina de de peste impreuna cu parfumul vinului. Se fierbe incet, avand grija sa amestecam incontinuu. Amestecul se fierbe pana ajunge la cosistenta unei smantani subtiri. Se toarna caldut peste peste (nu fierbinte), avand grija sa repartizam uniform sosul.
Este un fel deosebit de aspectuos care nu are nevoie de nic un ornament - o scrumbie gustoasa ce innoata intr-o superba mare roze.
2.807 vizualizări
469 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
8. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
10. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
14. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
15. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
16. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
17. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
19. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
22. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
23. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
24. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
27. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
30. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.