Tartă de ficat - reţetă tradiţională din Ucraina - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ucraina » Tartă de ficat

Tartă de ficat

Reţetă tradiţională din Ucraina
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g ficat, sos de maioneza cu usturoi (sau maioneza simpla cu putin praf de usturoi), sare, piper, o lingura de faina.

Mod de preparare: Se fierbe ficatul apoi se da prin masina de tocat de 2 ori ca sa fie cat mai marunt, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se amesteca cu faina. Dupa care se fac sub forma de rondele (primesc forma ca rondelele de la hamburger), se calesc nitel in tigaie cu foarte putin ulei.
Se lasa cateva minute sa se raceasca si apoi se pune o rondea, se pune putin sos de maoineza cu usturoi si se aseaza inca o rondea.
Asa se face pana la a 4 rondea. Pe ultima rondea nu se pune maioneza.
Se serveste rece, cu piure sau cartofi natur.
6.676 vizualizări
1.071 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Ficăţei de pasăre cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Tartă cu mere (III) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Ficăţei surpriză (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
6. Ficat cu boia (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
10. Appeltarta (Dulciuri > Prăjituri)
11. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Mâncărică de ciuperci cu ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
18. Tortiglioni cu ficat de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Tartă cu lămâie (I) (Dulciuri > Prăjituri)
20. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
21. Ficăţei prăjiţi cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
22. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Biftec tartar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Tartă de dovleac cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
26. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Spumă de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
30. Ficat natur (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.