Terină de ficat de pui şi ardei iute - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Terină de ficat de pui şi ardei iute

Terină de ficat de pui şi ardei iute

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 350 g ficat de pui, 170 g slănină, 1 lingură coniac, 1 ou, 100 ml smîntînă, 2 frunze de dafin, 5 g gelatină, 250 ml apă, 1 ardei iute mic, sare, piper, salată verde.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Gelatina se înmoaie în 250 ml apă. Se pune pe foc şi se lasă pînă cînd s-a dizolvat, dar fără să fiarbă apa.
Ficatul şi slănina fără şorici se fierb în apă cu sare şi frunzele de dafin, se scurg de apă şi se dau prin maşina de tocat. Se repetă operaţia de trei-patru ori, pînă cînd totul devine ca o pastă.
Se pune totul într-un vas, se adaugă smîntîna, sarea, piperul, oul şi coniacul.
Se toarnă compoziţia intr-o formă de terină, se introduce in cuptor şi se fierbe la bain-marie timp de 45 de minute.
Dacă este nevoie, după 30 de minute se acoperă cu folie de aluminiu, ca să nu se ardă suprafaţa.
Se scoate forma din cuptor şi se lasă să se răcească terina. Se presară deasupra ardeiul iute tocat mărunt, se toarnă gelatina şi se introduce forma la rece, ca aceasta să se întărească.
Se serveşte a doua zi cu salată verde.
3.760 vizualizări
834 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
7. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
8. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
11. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
13. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
15. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
18. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
20. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
25. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
30. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.