Pui rumenit la cuptor în stil rustic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Pui rumenit la cuptor în stil rustic

Pui rumenit la cuptor în stil rustic

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 pui de circa 1,2 kg, 1 lingura pasta de rosii deshidratate, zeama si coaja rasa de la 1 lamaie, 1 lingura ulei de masline, 1 catel de usturoi curatat de coaja, 50 g ardei sau gogosar copt in otet (fara coaja), 1 lingura boabe de coriandru, 2 linguri patrunjel proaspat pentru ornat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Lasa puiul sa stea la temperatura camerei circa 30 de minute inainte de a-l gati. Preincalzeste cuptorul la 190 grade C. Aseaza puiul pe tocator cu pieptul in jos. Taie adanc de o parte si de alta a sirei spinarii, de la gat pana la tartita, cu ajutorul unui foarfece, ca sa poti decupa si sa scoti sira spinarii fara probleme. Scoate osul sirei si intoarce puiul cu pieptul in sus. Apasa sternul cu sucitorul pana cand osul se zdrobeste.
Cresteaza adanc pieptul si copanele in cateva locuri, cu un cutit bine ascutit si da deoparte.
Intr-un tocator electric, amesteca pasta de rosii deshidratate, zeama si coaja de lamaie, uleiul de masline, gogosarul si boabele de coriandru. Unge cu pasta obtinuta toata carnea, avand grija ca aceasta sa patrunda si in crestaturi. Asaza puiul pe un gratar plasat deasupra unei tavi si pune alaturi ardeiul, cartofii noi. Da la cuptor timp de 45 de minute sau pana cand carnea se patrunde bine.
Presara patrunjel proaspat, tocat; apoi taie friptura felii si serveste.
9.293 vizualizări
1.025 tipăriri
10 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
8. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
9. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
10. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
13. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
16. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
17. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
18. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
19. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
20. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
22. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
24. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
26. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
27. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
30. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.