Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă

Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 60 g pricomigdale mărunţite în mixer (se găsesc în comerţ), 100 g unt.
Umplutura: 500 g brînză de vacă, 2/3 ceaşcă zahăr tos fin, 1 linguriţă esenţă de vanilie, 1-2 linguri zeamă de lămîie, 4 ouă.
Cuvertura: 1 ceaşcă smîntînă acrişoară, 1/2 linguriţă esenţă de vanilie, 3 linguriţe zeamă de lămîie, 1 lingură zahăr pudră, nucşoară măcinată.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă bine cu pricomigdalele mărunţite. Se tapetează o formă rotundă cu diametrul de 22 cm (fundul) cu hîrtie pentru copt, se unge cu ulei (inclusiv pereţii) şi se lipesc pricomigdalele mărunţite în tot interiorul formei, care sa dă apoi 20 de minute la frigider.
Se încinge cuptorul la 180 grade C. Se freacă brînza de vacă (cu mixerul) cu esenţa de vanilie, zahărul tos şi zeama de lămîie pînă ce devine netedă, se adaugă - pe rînd - cele 4 ouă, amestecînd bine de fiecare dată, se toarnă umplutura de brînză peste aluatul răcit şi se dă prăjitura 45 de minute la cuptor, pînă ce se întăreşte.
Se amestecă bine smîntîna cu zahărul, esenţa de vanilie şi zeama de lămîie, se toarnă peste prăjitura caldă, se presară cu nucşoară şi se mai dă 7 minute la cuptor. Se lasă să se răcească în cuptor şi se bagă la frigider.
Variantă pentru cuvertură: Întindeţi peste prăjitură un strat de frişcă bătută (aproximativ o ceaşcă), presăraţi deasupra afine şi jumătăţi de căpşuni şi, peste fructe, zahăr pudră.
2.891 vizualizări
659 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
7. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
10. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
14. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
17. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
24. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
29. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.