Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Prăjitură cu pricomigdale și brânză de vacă
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Porții: 6

Ingrediente: 60 g pricomigdale mărunțite în mixer (se găsesc în comerț), 100 g unt.
Umplutura: 500 g brînză de vacă, 2/3 ceașcă zahăr tos fin, 1 linguriță esență de vanilie, 1-2 linguri zeamă de lămîie, 4 ouă.
Cuvertura: 1 ceașcă smîntînă acrișoară, 1/2 linguriță esență de vanilie, 3 lingurițe zeamă de lămîie, 1 lingură zahăr pudră, nucșoară măcinată.

Mod de preparare: Se topește untul și se amestecă bine cu pricomigdalele mărunțite. Se tapetează o formă rotundă cu diametrul de 22 cm (fundul) cu hîrtie pentru copt, se unge cu ulei (inclusiv pereții) și se lipesc pricomigdalele mărunțite în tot interiorul formei, care sa dă apoi 20 de minute la frigider.
Se încinge cuptorul la 180 grade C. Se freacă brînza de vacă (cu mixerul) cu esența de vanilie, zahărul tos și zeama de lămîie pînă ce devine netedă, se adaugă - pe rînd - cele 4 ouă, amestecînd bine de fiecare dată, se toarnă umplutura de brînză peste aluatul răcit și se dă prăjitura 45 de minute la cuptor, pînă ce se întărește.
Se amestecă bine smîntîna cu zahărul, esența de vanilie și zeama de lămîie, se toarnă peste prăjitura caldă, se presară cu nucșoară și se mai dă 7 minute la cuptor. Se lasă să se răcească în cuptor și se bagă la frigider.
Variantă pentru cuvertură: Întindeți peste prăjitură un strat de frișcă bătută (aproximativ o ceașcă), presărați deasupra afine și jumătăți de căpșuni și, peste fructe, zahăr pudră.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.